Onze school

Welkom bij onze school!

De Zes Wielen is de openbare basisschool van het plangebied Oudorp / Alkmaar (dorp Oudorp, Oudorperpolder, Kraspolder, Ooievaarsnest, Rekerbuurt, nieuwbouw rond Munnikenweg / Frieseweg en het Schermereiland).

De school heeft de beschikking over drie locaties. Elke locatie heeft een eigen karakter. Op iedere vestiging werkt een schoolteam onder leiding van een locatieleider.

De school heeft een gezamenlijke medezeggenschapsraad (MR) en kent per locatie een ouderraad. De hoofdlocatie van De Zes Wielen ligt aan de Munnikenweg 18, de andere locaties liggen aan de Saturnusstraat 50 en het Oudorperdijkje 66. Twee  gebouwen liggen aan de rand van de bebouwing, dicht tegen het polderlandschap aan. De derde vestiging van onze school staat aan het Oudorperdijkje, vrijwel in het centrum van Alkmaar. 

De Zes Wielen heeft ongeveer 485 leerlingen. De Munnikenweg heeft rond de 140 leerlingen, de Saturnusstraat rond de 220 leerlingen en het Oudorperdijkje heeft rond de 125 leerlingen. De kinderen worden begeleid door 44 leerkrachten en meerdere ondersteuners.

 

Voor meer informatie zie ons onderwijs.